Ето кой даде „никаквите“ 20 години затвор за убийството на Дарина и Никол

Ето кой даде „никаквите“ 20 години затвор за убийството на Дарина и Никол

Съдия Иван Коев от Софийския градски съд, който с неясни мотиви произнесе мизерните „20 години затвор“ за убиеца на жена си Дарина и 1-годишното им детенце Никол Викторио Александров, е с биография, изпъстрена с леки присъди за особено тежки престъпления.

А близки на жертвите вече споменават думата „линч“ няколко часа след шокиращото произнасяне на магистрата. Близкият до шефа на ВКС Лозан Панов членува в грантаджийския Съюз на съдиите и от години „блести“ с нежното си отношение към садисти и психопати. Преди да се стигне до 20-годишната присъда на Александров днес, въпреки исканата от прокуратурата доживен затвор без право на замяна, Коев има набор от явно любими „клиенти“, като пределът му за пандиз е до 2 десетилетия.

В миналото, през 2012 г., например, той осъжда удушвач на жена – престъпление, за което прокуратурата иска най-строго наказание, на едва 12 години.

Процесуално недоглеждане от районния съд пък същата година кара Коев да изкара невръстен садист от столичното училище по строителство, пребил свой връстник почти до смърт, на свобода, вместо да е зад решетките.

Заедно с известната либералка Вера Чочкова миналия януари Иван Коев пусна под домашен арест и серийния изнасилвач Йохан Стелингверф. Холандецът се оказа у дома, въпреки неоспоримите доказателства, че е посегнал на млада жена в София след серия изнасилвания в други страни като Испания и Малта.

Коев е и създателят на прецедента в зала да се слушат записи от телефонни разговори и видеопрожекции в продължение на часове. Това се случва при делото „Цонев-Сантиров-Попов“. Впоследствие Коев ги оневинява напълно.

Пак през 2012 г. с решението си магистратът пуска на свобода и последния обвинен за автор на мокри поръчки по списъка „Цветелин Кънчев, Христо Върбанов, прокурор Олег Янков“, като определя на Любомир Илиев по прякор Любо Къдравия мярка „парична гаранция“.

Прокуратурата: Тази присъда е в разрез с морала!

Софийската градска прокуратура обяви, че намира присъдата на Викторио Александров за неправилна и незаконосъобразна. „Тя е в разрез с морала и основните ценности на обществото и с неговите интереси“, заяви на брифинг Антоанета Панчева, говорител на прокуратурата.

По-рано днес Александров беше осъден на 20 години затвор за двойното убийството на приятелката си Дарина Министерска и едногодишната им дъщеря Никол. От СГП заявиха, че според изложените доказателства е явно, че престъплението е извършено умишлено. „Става въпрос за два умишлени убийства. Деянието е хладнокръвно”, поясни Панчева.

Според прокуратурата Викторио Александров е обществено опасен и вменяем. Подсъдимият е работел като охранител, което значи, че е преминал през специален психологически тест, който обуславя по-висока психична устойчивост.

Викторио Александров е извършил второто убийство – това на дъщеря си, 7 часа, след като е убил майката. Тоест, той е имал достатъчно време да осмисли постъпките си и евентуално да се предаде, смятат от държавното обвинение. Вместо това, той се разходил в парка с детето и извършил още едно престъпление – принуда по отношение на таксиметров шофьор, когото заплашил с пистолет. След това легнал да спи и при пристигането на полицията хладнокръвно застрелял дъщеря си, казват още от прокуратурата.

„Единствената адекватна и отговаряща на извършеното престъпление справедлива присъда е доживотен затвор без право на замяна”, категорична бе Панчева.