Ето я убийцата на Тоско в Солун! Обяснила, че… изпаднала в паника и избягала

Ето я убийцата на Тоско в Солун! Обяснила, че… изпаднала в паника и избягала

Примката около обвиняемите по делото „Тоско“ продължава да се затяга. Вчера беше извършено досъдебно задържане на 26-годишната шофьорка, замесена във фаталния случай, довел до смъртта на 28-годишния известен фен на Ботев (Пловдив) на 5 януари пред Концертната зала в Солун.

Според информация на „PRESSARIS“, в рамките на следващите няколко дни останалите петима души ще бъдат изправени пред следователя, за да се започнаят със сериозните обвинения. Те са 48-годишен фен на ПАОК (според съобщението на полицията) и четирима други, участващи в случая (осъществен бе арест на други двама през януари). Всички бяха идентифицирани след разследванията на полицаите по спортно насилие, пише Voria.gr

Продължаващото разследване разкри, че участващите в случая са се събрали в района на Концертната зала след напътствия и информация, предоставени от 48-годишния фен и 26-годишната жена. Отбелязва се, че лекият автомобил, управляван от жената, е нает от фирма за коли под наем.

Припомняме, че 26-годишната водачка на автомобила, който влачи и смъртоносно рани Тоско Бозаджийски по време на фанатично убийство в района на смъртоносната засада в Солун, беше осъден на пробация със съгласието на прокурора и следователя.

Според същата информация, 26-годишната шофьорка в обяснението си отрече обвинението и повтори това, което първоначално беше казала на пътната полиция в Солун. С други думи, всичко се объркало, без тя да го осъзнае и повлякла 28-годишния българин. Че изпаднала в паника и си тръгнала, защото се страхувала за физическата си цялост и за безопасността на колата, която карала.

„На шофьорката, която прегази сина ми, обвинението за непредумишлено убийство й е снето, като й е повдигнато такова за умишлено убийство“, каза бащата на Тоско – Георги Бозаджийски.