Жандармерия в Световрачене след излизането на Венци Боксьора от ареста

Жандармерия в Световрачене след излизането на Венци Боксьора от ареста

Жандармерия влезе в софийското село Световрачене, след като пуснаха под домашен арест Венцислав Дамянов, по прякор Венци Боксьора. Причината е масовият страх на хората там. Дамянов е обвинен в побои и закани с убийство. Местните хора твърдят, че рецидивистът всъщност не си стои у дома, а често излиза навън. Екипи на СДВР също са на място.

Припомняме, че Дамянов беше задържан преди седмица. След ареста Софийската районна прокуратура му повдигна две обвинения. Едното – за закана с убийство. Софийският градски съд обаче го пусна под домашен арест.

„Тази мярка не подлежи на обжалване и протест. Не мога да коментирам самия акт на съда. Осъждан е 8 пъти за нанасяне на телесни повреди грабежи, изнудване, разпространение на наркотици”, коментира Деян Славов – зам.районен прокурор от СРП.

Въпреки наложената мярка, Венцислав Дамянов нарушавал домашния арест, твърдят хора от Световрачене. По думите им те живеят в страх от отмъщение. „Предприети са действия за уведомяване на началника на Второ районно, където е адресът на лицето, за да бъде стриктно следен”, заяви Деян Савов.

Жандармерията, както и екипи на КАТ, ще останат в Световрачане и през следващите дни. Засилено полицейско присъствие има и в село Войнеговци и в Нови Искър. Целта на всичко това – да се респектира криминалният контингент, а жителите да са спокойни. През целия ден полицаите спираха за проверки почти всеки автомобил. Проверяваха се документите на превозните средства, на водачите и пътниците.

Стигна се и до арест на шофьор, който беше засечен зад волана дрогиран. Въпреки обясненията на водача, автомобилът му беше спрян от движение, а той беше задържан.

Засиленото полицейско присъствие конкретно в Световрачане след пускането на Венцислав Дамянов под домашен арест, от ръководството на столичната полицията обясниха така: „Единственото нещо, което е общо, е това, че във вашата медия излезе притеснение от гражданите, че има някакъв страх от определени лица в този район. Конкретно с лицето, което цитирате няма нищо общо, същият си е с мярка домашен арест”, заяви Георги Алексиев.

Назначена е проверка, която трябва да установи дали действително Венцислав Дамянов е нарушавал мярката си за неотклонение.

One thought on “Жандармерия в Световрачене след излизането на Венци Боксьора от ареста

Comments are closed.