Жената на Брендо осъди прокуратурата за 118 хиляди лева

Жената на Брендо осъди прокуратурата за 118 хиляди лева

Жената на кокаиновия крал Евелин Банев Брендо – Моника Добринова осъди прокуратурата за обезщетение от 118 хиляди лв. Тя бе обвинена по дело срещу група за пране на пари от наркотрафик, но държавното обвинение се оказа незаконно, става ясно от решение на Софийския градски съд.

Добринова официално е разведена с него, но според запознати раздялата им е само по документи. Тя е обвинена още в началото на 2007 година като участник в престъпна група заедно със съпруга си, сестра си Слава Дишлиева, вдовицата на убития през 2005 година Константин Дишлиев, и доведения брат на Брендо Симо Карайчев, припомня „България Днес“.

Според обвинението Банев и останалите трима са изпрали над 20 милиона от трафик на наркотици. На първа инстанция Софийският градски съд осъди и четиримата, като Брендо получи 7 години затвор. След това апелативният съд оправда всички. Но Върховният касационен съд върна делото за ново разследване. От втори път апелативните магистрати признаха Банев и Карайчев за виновни само за участие в престъпна група, която е била създадена да пере пари, а Добринова и Дишлиева бяха оправдани. Последната инстанция потвърди решението, с което сестрите са оправдани, а Брендо получи 6 години затвор, а присъдата на брат му от 3 години бе изменена в условна.

Пред магистратите Добринова споделя за преживяванията си по обвиненията, че е превеждала е нареждала преводи към „private finance Union“ с пари които знаела, че са от дрога. Докато се точат процедурите Моника Добринова подава иска по закона за отговорността на държавата и общините за вреди. Тя претендира за 200 хиляди лева обезщетение за неимуществени вреди във връзка с водено срещу нея наказателно производство, а също и 18 бона за адвокатски хонорари.