Жената на спасителя от влака: Геройствата ги има само по филмите!

Геройствата ги има само по филмите. Това каза Божидара – съпругата на спасителя от влака Пловдив-Варна. Жена на Петър Бонев също разказа за фаталната сцена при пътуването, когато непознат наръга млада жена, докато пътничката спи в копето си.

Случката потресе всички, но повдигна и разговор за това, че доброто съществува. Освен че помага на 20-годишната Виктория, Петър заедно с останалите хора от влака, задържа престъпника. „Приспивах детето в коридора и в същия момент моята съпруга чу вик за помощ“, разказа той пред bTV.

Божидара сподели, че се е уплашила, но е била убедена, че Петър трябва да помогне на жената. Съпругът й я предупредил да бяга назад, защото непознатият е имал нож. „И аз като се шашнах, викнах на момчетата и те побегнаха да им помогнат“, каза още Божидара.

Също като съпругата си и Петър не смята, че е извършил геройство. Убеден е, че това е ситуация, в която трябва да се отзовават хората. Обаче хората вече разпознават Петър и го спират, дори и в магазина, за да го поздравят. Очаква се той да бъде награден и за героичната си постъпка.