Жената, помляна от агресивна мижитурка в мъглата, проговори за ужаса

Неизвестен изрод нападна и сцепи главата на жена инвалид. Жестоката случка се е разиграла в софийския кв. „Сухата река“, пише „Монитор“. Обектът на жестокостта е Женя Николова. Жената е с проблеми със зрението и слуха и е квалифицирана като инвалид. Единственият другар в живота е домашното и куче Явор, което я спасява от самотата на ежедневието.

Около 16,30 ч. Женя излиза да разходи домашния си любимец в квартала. След като изминават 2-3 пресечки в гъстата мъгла, пред тях се появява нисък мъж. Без никаква причина той започва да крещи и да предизвиква кучето. А след това се приближава и го рита. Докато Женя се опитва да успокои животното, мъжът я удря с ръка по рамото. А след това вади нещо метално и с всичка сила го стоварва върху главата й.

„Веднага след като ме удари, направи дупка в челото. Усетих първо топлата кръв, която започна да се стича по лицето и и помислих, че умирам. Само си казах: Какво ще стане с кучето ми, кой ще се грижи за него. Вървях по улицата, а кръвта шуртеше. Влизаше в очите, в ноздрите, в устата, по брадичката, по шията, якето, по обувките. Единственото, което се опитвах през цялото време е да не припадна и да опитам да се избърша за да виждам поне малко накъде вървим. Истинско чудо е, че не съм припаднала с моята анемия при тая огромна загуба на кръв.

Благодаря на Бог, че кучето е добре и че изродът не продължи да удря, а избяга. Бяхме нападнати от агресивна мижитурка, от жалко нищожество от „мъжки” пол. Но аз съм сигурна, че Господ ще го накаже и че няма да му се размине ”, споделя Женя. След случилото се, тя се обажда в спешна помощ, но оттам отказват да изпратят екип, защото състоянието и не било спешно. По-късно синът й я откарва в ИСУЛ, където е прегледана. Според лекарите сътресение на мозъка и опасност за живота и здравето й няма.

Сигнал в полицията Женя не е подала, защото смята, че няма смисъл. На мястото нямало камери, а и да имало такива, от мъглата едва ли е заснет запис, който да се използва от разследващите за разкриване самоличността на нападателя. В този толкова труден момент, на помощ на пострадалата Женя идва Йонка Иванова, шефката на фондация „Спаси човека”. Тя и нейните приятели купуват и доставят на място в дома на Женя, обезболяващи лекарства, превързочни материали и силна храна, необходима за възстановяването и. „Женя е наша приятелка, но сама не би дошла да ни помоли за помощ. Затова ние го направихме след като научихме, че тя има нужда. След като публикувахме във Фейсбук пост за случилото се с Женя, получихме десетки писма от желаещи да се отзоват”, споделя Йонка.

За щастие кучето на пострадалата, не е пострадало. И след преживяния стрес, отново е при нея в дома й.

Приятелите на Женя обаче се надяват институциите да се сезират, да открият изрода и той да получи полагащото му се наказание, а не някаква смешна условна присъда или глоба.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share