Жена влезе в горяща къща, за да спаси неподвижния си баща

Жена влезе в горяща къща, за да спаси неподвижния си баща

46-годишна жена влезе в пламъците, за да спаси баща си, който от две години е прикован към легло след прекаран инсулт, съобщи bTV.

На 16 април малко след 11:00 ч. в дома на Нурхаят Бейтулова и баща в село Ломница й избухва пожар, предизвикан от взрив на газова бутилка.

От огнената стихия жената е получила изгаряния, но след обработка на раните е освободена за домашно лечение.

„Накрайникът на самата бутилка беше малко хлабав. Беше заредена, не беше ползвана. Не съм я палила, не съм я ползвала, реших да я затегна само, накрайникът хвръкна, удари тавана и почна да излиза газ“, спомня си Нурхаят.

Тя веднага изнесла бутилката навън в двора на къщата, но въпреки това в кухнята се получава взрив. Жената вижда, че горят пердетата, а вратата на стаята е избита от ударната вълна.

„Завивката на баща ми беше пламнала и го изтеглих навън“, разказва Нурхаят.

Собственичката на жилището не е пострадала, но заради преживяната уплаха се почувствала зле и е откарана в болница

На помощ й се притичат съседи, които приютяват баща й. Сега в къщата им има само една обитаема стая. Нурхаят се надява да намери средства за строителни материали за нейното възстановяване.

Кметът на селото Гюлер Юнусова заявява, че общината ще помогне на семейството, ако Нурхаят подаде заявление. С общи усилия домът им ще бъде възстановен.