Жена наруши карантината за среща с бившия си съпруг, чака я затвор

Жена наруши карантината за среща с бившия си съпруг, чака я затвор

25-годишна пловдивчанка наруши задължителна карантина, за да се види с бившия си съпруг. Заради това обаче може да получи до 5 години затвор и глоба от 10 до 50 бона, съобщиха за „Марица“ от прокуратурата.

Случката се разиграла в началото на май миналата година. Пловдивчанката пристигнала на летището в София със самолет от Франция на 26 април. Там тя подписала формуляр за пътници, идващи от зони с разпространение на COVID – 19 и декларирала, че ще спазва задължителна 10-дневна карантина. Дамата посочила, че през това време ще бъде на адрес в град Пловдив.

Седмица по-късно полицейски служители извършили проверка в дома ѝ. За тяхна изненада обаче пловдивчанката не била там. Нейна роднина заявила пред служителите на реда, че напуснала жилището, за да се види с бившия си съпруг.

Униформените се насочили към неговия адрес, обаче не я намерили и там. Бившият съпруг отрекъл, че тя имала среща с него. По случая веднага е образувано досъдебно производство. Днес прокуратурата внесе обвинителен акт срещу пловдивчанката. Предстои в близките дни тя да се изправи пред съда в града под тепетата.