Жена получи инсулт по време на шофиране, с опасност за живота е

Жена на 68 години е настанена в УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ след катастрофа, като за живота ѝ има опасност. Това съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

Вчера, малко след 10:00 ч. сутринта, в старозагорското село Богомилово се е движил лек автомобил „Сеат“, управляван от жената. Поради неизяснена към онзи момент причина тя е изгубила контрол над автомобила, който се отклонил вляво по посоката на движението и се блъснал в стълб от електропреносната мрежа.

Жената е откарана в УМБАЛ – Стара Загора, където след преглед е установен вътрешномозъчен кръвоизлив (инсулт). Настанена е за лечение, има опасност за живота ѝ. В сектора ”Пътна полиция” при ОДМВР – Стара Загора е образувано досъдебно производство.

Kaкто БТА съобщи, 11 души са ранени при катастрофи в страната през изминалото денонощие. Тежките пътни инциденти за последните 24 часа са осем.

От началото на ноември при 370 тежки пътнотранспортни произшествия в страната са загинали 24-ма души и са ранени 482-ма. От началото на годината 475 души са загинали и 8121 са ранени при 6215 тежки пътни инцидента. В сравнение с данните от същия период на миналата година жертвите на пътя са със 17 повече.