Жена пострада в катастрофа с румънски бус на пътя Бяла – Плевен

Жена е откарана с фрактура на крака в русенска болница, след като бус удари челно колата, в който пътувала, на пътя Бяла – Плевен. Сигнал за катастрофата между три автомобила на разклона за с. Страхилово е получен в 16.26 ч., информират от ОДМВР – Велико Търново.

По първоначални данни румънски бус, пътуващ в посока Плевен, е предприел изпреварване на колона от автомобили, при което закачил „Фолксваген Пасат“, движещ се в същата посока.

Бусът се завъртял и се блъснал в движещ се в насрещното платно автомобил „Нисан“, след което се преобърнал в канавката. На мястото на произшествието незабавно пристигнали полиция, линейки и пожарникари. Най-сериозно е пострадала жената, пътувала с мъж и дете в нисана.

Мъжът е откаран за преглед в спешния център в Бяла, а детето е без наранявания, уточняват от полицията. Невредими са шофьорът на буса, както и семейство с две деца, които пътували в другата засечена кола. За кратко пътят бе затворен, но движението вече се пропуска. Причините за произшествието се изясняват.