Жена преби 12-годишно българче мулатче пред училище с… „Напуснете тази държава!“

Майка от София твърди, че детето й е нападнато и пребито от непозната жена пред училището му. Детето е мулат и майката смята, че може би това е причината за нападението. Пострадалото момче е на 12 години. То има синина на окото. Инцидентът се е случил пред един от входовете на столичното 55-то училище в кв. „Дървеница”.

„Децата се прибираха от училище. Имахме среща на 200 метра. Те се разминават с непозната жена, която хваща сина ми за лицето, почва да го стиска. Блъска го в дървото, той пада на земята. Тя му казва: „Напуснете тази държава”, разказва майката на пострадалото момче Оля Обрейкова. „Започна да върви по-бързо. Тогава започна да ме удря.

Тръгнахме към майка ми. Видях моя съученичка. Мисля, че и тя видя какво се случи”, разказва пострадалият ученик. „Подадох жалба в 7-мо РПУ. Искам да я намеря. Болшинството от хората, с които говорих, са на мнение, че тя е психически нестабилна, че не е добре. Смятам, че такива хора трябва по някакъв начин държавата да се грижи за тях. А не да се разхождат свободно и да ни бият децата“, коментира майката на пострадалото момче.

„Говорих с учители, магазинери, хора от квартала. Учителка ми разказа, че е станала свидетел на аналогичен случай. Жена с подобно описание нападнала безпричинно случайна минувачка. Най-вероятно е същата“, смята Обрейкова. Тя подозира, че агресията е на расистка основа, тъй като децата й са мулатчета.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share