Жена пропищя: Събирачи от колекторски фирми се държат като мутри

Жена пропищя: Събирачи от колекторски фирми се държат като мутри

Вулгарни и безпардонни събирачи на дългове върлуват по време на пандемия, оплакват се потърпевши. „Отивай да чистиш къщите в чужбина, за да си плащаш сметките” е наглата реплика, която прелива чашата и кара читателка на в-к „Марица“ да се оплаче в редакцията.

Репликата е на служител на колекторска фирма, представящ се за г-н Димитров.

„Постоянен тормоз, съчетан с наглост и арогантно поведение е основното, което доминира в работата на този събирач. Благодарение на такива като него облика на тези фирми, който е изграден в обществото е мутренски и това не е случайно.

От месец март светът е в пандемия. Това наложи промяна в правила и заповеди на банки, големи компании, учреждения в извънредната ситуация и всичко това, за да се съхрани здравето на хората. Фалират цели сектори от икономиката, а личните фалити са безброй. Това обаче не дава достатъчно основания на колекторите да спрат за малко да осъществяват своята дейност и то с мутренски похвати. Звънят от безброй непознати телефони и дори човек да не иска да вдига телефона, за да се съхрани от негативизма им и безбройните заплашителни думи и квалификации на служителите им, те намират начин да пробият“, разказа потърпевшата.

„Не е нормално да ти звънят по телефона, да те притискат с груб език и заплашителен тон. Защото всеки човек си има достойнство и никой няма право да го потъпква. По този начин се нарушават законните му права. Още по-отвратително, недопустимо и просташко е да ти навлизат в личното пространство с думите „Отивай да чистиш къщите в чужбина, за да си плащаш сметките”, възмущава се пловдивчанка.

loading...

Случаят се отнася до задължение към мобилен оператор на жената, чието име съзнателно не изписваме по нейна молба.

След неплащане на три сметки към мобилния оператор на стойност от 60 лева, поради отсъствие от страната, тя се опитва да изплати задължението си, но оттам и отговарят, че договорът е прекратен и тя трябва да изплати цялото задължение по договор, в размер на 500 лева.

loading...

Клиентката прави опит да плати дължимата сума от 60 лева, като пише писмо до оператора и настоява да не се прекъсва договора, тъй като тя не иска това. Отговорът е, че не може. Така започват обажданията от колекторската фирма и заплахите със съд, ако не се изплати цялото задължение.

След безброй обидни обаждания от страна на събирачите, тя започва за изплаща по малко, в съответствие с възможностите си, на гишетата на мобилния оператор, с цел да изплати задължението си.

Тормозът обаче не спира, а заплахите със съд са почти ежедневни, твърди тя.

loading...