Жена с джип блъсна две момичета до мол – слязла, погледнала ги и си заминала

Две момичета пострадаха при катастрофа в Пловдив. За случилото се разказва пред Traffic News едната от потърпевшите. Инцидентът е станал на пешеходна пътека в района на мол „Плаза“. Момичета получили предимство от няколко шофьори и тръгнали да пресичат, един от спрените джипове, обаче потеглил и ги блъснал.

За щастие девойките не са сериозно пострадали, но това което сериозно ги е възмутило било поведението на виновната шофьорка, която първоначално дори не слязла от колата. В шока от инцидента те не записали нито номера на автомобила, нито запомнили марката, но искат да дадат гласност на арогантното поведение, на което са станали свидетели. Ето и техният разказ:

„Вчера аз и една приятелка си вървяхме спокойно, пресичайки на пешеходна пътека в Пловдив, в близост до мол Плаза. Всички коли бяха спрели, ние без притеснение си пресякохме, когато на средата на улицата една жена с огромен джип, също спряла, реши да даде газ рязко и ни блъсна, сякаш нарочно. Аз пострадах повече, приятелката ми беше ударена по-леко.

Хората започнаха да излизат от колите си, за да ни помогнат, но не и съответната жена. Един непознат отвори вратата и започна да й вика. Чак тогава тя се осъзна. Единственото, което направи бе да ни каже: „Извинете, момичета, не ви видях“.

Качи се в колата и си замина. А ние съответно гледахме по-бързо да се махнем от шосето, за да не пречим на останалите водачи. Нямаше значение дали нещо ни е станало или не.

Обяснете ми, докога такива ненормални ще имат книжки и всички ще се притесняват, дали пресичайки си правилно, било то на пешеходна пътека, където всички са спрели и ти дават път, или вървейки на тротоара, нещо ще им се случи? В такъв свят ли вече живеем, да нямаме доверие на никого? Ако е така, тогава… изключително жалко.“