Женски бой край Пловдив! Две жени се скубят заради стара вражда

Женски бой край Пловдив! Две жени се скубят заради стара вражда

Жена заведе иск срещу своя съселянка за обида, след бой помежду им. Разправията между дамите е станала в село Йоаким Груево през лятото.

Собственичка на магазин в населеното място и братовчедка й пътували от обекта за хранителни стоки към дома на последната. Пред къщата обаче, водачката забелязала в съседния двор до този на братовчедка й жена, с която имала стари спорове.

„Ей сега ще й кажа аз на нея”, казала магазинерката и изскочила от колата. Влязла в имота на жената и започнала да крещи. Нарекла я с обидни епитети, както и че е лека жена, с която е спало цяло село. Стъписана от думите на съселянката си, жената я помолила да напусне двора и й казала, че всъщност тези думи се отнасят за нея.

Магазинерката изпаднала в истерия и продължила да крещи и ругае. В един момент се нахвърлила на жената и започнал бой. Дамите се дърпали за косите, драли и щипали по ръцете.

Братовчедката се намесила и се опитала да ги разтърве. Чувайки виковете се показал и мъжът на нападнатата жена, който също взел участие в умиротворяването на двете. Съседи се показали по прозорци и врати.

В крайна сметка страстите охладнели и всеки си тръгнал по пътя.

Ден след скандала и двете жени са депозирали жалби една срещу друга. Магазинерката е посетила и Съдебна медицина, като освен за телесни повреди, тя е подала иск в прокуратурата и за обида. В молбата си е вписала, че съселянката й я нарекла уличница и мръсница.

Казусът влязъл в съдебна зала. По време на процеса са били призовани всички свидетели – от роднини до съседи. Всички, които са станали „зрители” на женския бой, гарниран с обиди и крясъци. Магазинерката е поискала 2000 лева обезщетение за причинените й неимуществени вреди, изразяващи се в „уронване на престижа и позицията й в обществото”.

Процесът приключи преди дни с оневинителна присъда. Нападната жена е бе оправдана, тъй като магистратите не намериха нито едно доказателство, че е обидила съселянката си. Нещо повече – магазинерката бе осъдена да плати всички разходи на подсъдимата – 1000 лева за адвокатска защита.