Жертвата на COVID-19 в Бургас е виден офицер и политик

Бившият общински съветник от БСП полк. Кирил Петков е починалият от коронавирус днес, съобщава „Флагман“. Драмата е в семейството е огромна, тъй като уважаваният в Бургас бивш военен офицер, е заразен в столичната клиника „Света София“ преди около 20-ина дни. Той е бил там за процедура по химиотерапия, лекувал е онкозаболяване.

Прибрал се е у дома на 4-ти април, след което се е чувствал продължително време неразположен. Предполагал е, че става въпрос за неразположение от трудно поносимите лекарства. Полк. Петков е бил тестван за Ковид 19 едва след като в софийската болница е установено гнездо На заразата и е започнало издирването на контактни лица. Бившият общински съветник е бил настанен в Инфекциозното отделение точно преди 8 дни. Състоянието му ту се подобрявало, ту се влошавало. Поставен е на кислородна терапия, но снощи, около 3 часа, сърцето му не е издържало и е починал.

Това обаче не е всичко, защото се е оказало, че без да знае, полк. Петков е заразил и най-близките си. В болничната стая в Бургас до него е лежал близък роднина, който го е превозил от София до родния си град след изписването му от химеотерапевтичната процедура. Заразени са още двама членове на семейството му, но тяхното състояние не е влошено и те се наблюдават от здравните власти. Полк. Кирил Петков беше безспорен авторитет в обществено-политически живот на града. Той бе общински съветник от БСП в мандата 2015-2019 година.