Жертва на финансова измама? Полицията в Сливен издирва 65-годишна жена

Полицията в Сливен издирва 63-годишна жена, изчезнала от дома си преди седмица. Близките ѝ призовават за помощ, а подозренията им са, че жената е жертва на финансова измама по интернет, съобщи bTV.

„Майка ми е излязла в петък на 26 януари около 10 часа сутринта. Излязла е набързо, защото не е взимала лични документи, банкови карти. Излязла е с късо яке, черен клин и спортни обувки. Взела е със себе си около 1000 паунда и е излязла набързо. Предполагаме, че е имало измама“, каза синът ѝ Димитър Киров.

„Имаме като информация, че в последните две години са се свързали с нея по електронна поща. Казвали са ѝ, че има някакви наследства. Фамилията ѝ съвпада с тази на хора от Турция или Близкия изток. Казват ѝ да преведе пари. Превеждала е няколко пъти пари. Не знаем по какви сметки.

Регистрират се като адвокатски кантори, които „посредничат“ за прехвърлянето на имоти. На мен ми прави впечатление, че измамниците се свързват с хора, които са над 50-годишна възраст, които вярват. За нас е измама, но за възрастните хора изглежда като истина“, добави той.