Жестока агресия в Пловдив: Нападнаха двама тийнейджъри на игрище

Жестока агресия в Пловдив: Нападнаха двама тийнейджъри на игрище

Двама тийнейджъри от Пловдив станаха жертви на жестока агресия в пловдивския квартал „Смирненски“. За грозните сцени разказа майка, свидетел на случилото се.

В сряда на футболното игрище до МОЛ-Пловдив две групи момчета играели мач. Имало около 30-40 деца, които наблюдавали разцъкването на топката. По едно време страстите се нажелили.

Възникнал спор между двама младежи от различните отбори, а поводът бил спорна ситуация в играта. Изненадващо единият ударил другия и му сцепил веждата. Приятел на нападнатия веднага се намесил, за да го защити, но той пък отнесъл мощен удар в носа от втори футболист с боксов талант, пише „Марица“.

И двамата тийнейджъри кървели, а агресорите тръгнали да бягат. Бил подаден сигнал в полицията. Пристигналите униформени успели да издирят нападателите. Момчето със сцепената вежда се възстановява вкъщи и ще подаде жалба в МВР. Другото, чийто нос е счупен, preтърпяло операция, но не смята да търси правата си.

„Полицията дойде доста бързо. Аз потърсих собственика на игрището. Той заяви, че не се интересува какво се случва на терена. Бил разбрал, но какво можел да направи. Можеше поне да попита как са момчетата“, коментира майката. По думите и явно никой не отговорност какво се случва на тези площадки – нито общината като собственик, нито наемателите.

Репортер се обади на телефона, посочен за връзка със спортен комплекс „Селект“, където се разиграла случката. От там отрекоха да е имало размяна на удари.