Жестокост: Майка уби петте си деца в Германия, едно оцеля по чудо

Жестокост: Майка уби петте си деца в Германия, едно оцеля по чудо

В Германия започна процес срещу жена, заподозряна в убийството на петте си деца на възраст между 1 и 8 години, предаде Франс прес.

Кристиане К. е обвинена в пет убийства. Делото се гледа във Вупертал, в западната част на страната. Ако вината й бъде призната, тя може да получи доживотен затвор. Делото ще продължи до средата на август.

Жената, която е на 28 години, твърди, че е невинна. Прокуратурата все още не е изяснила какъв би могъл да е мотивът й за предполагаемото петорно убийство. Психиатри не са констатирали никакво психическо отклонение при нея. Днес жената предпочете да запази мълчание в съда.

Драмата се разиграла на 3 септември миналата година в семейния апартамент в Солинген. Според обвинителния акт майката е поставила сънотворно в напитките на децата си по време на закуска, за да може те да заспят. После ги отнесла едно по едно в банята, където ги е удушила. После ги е увила в кърпа и поставила в леглата им. Три от жертвите са момиченца на 1, 2 и 3 годинки, а останалите две момчета са на 6 и 8 годинки.

Същият ден майка им се хвърлила пред влак на гара в съседния град Дюселдорф, но оцеляла при този опит за самоубийство. Единственото оцеляло от трагедията дете – най-големият син на жената – било в същия ден на училище и това е спасило живота му.

Пред разпитващите я младата жена твърдяла, че маскиран мъж влязъл в апартамента й и убил децата й. Но няма доказателства в подкрепа на тази нейна теза.

Според прокурора по случая Хериберт Кауне-Гебхард, младата жена научила, че мъжът й, с който била разделена от година към момента на трагедията, си намерил ново гадже. В деня на предполагаемото убийство тя започнала да разменя съобщения с него и с майка си. На мъжа си тя написала: „Децата са там, където ще бъда скоро и аз“. На майка си написала, че децата са мъртви. Майката подала сигнал в полицията.