Жесток побой и смърт разтърсиха пазарджишко село

Жесток побой и смърт разтърсиха пазарджишко село

Служители от РУ Септември и участъка в Белово задържаха жител на село Сестримо, пребил до смърт свой съселянин. Вчера в полицейското управление бил получен сигнал от 62-годишен жител на съседното село Момина клисура. Той съобщил, че брат му, който живее в село Сестримо, е починал, след като му е нанесен побой от млад мъж.

Сходна информация била получена и от кмета на селото. За работа по случая е образуван екип от разследващ полицай, криминалисти, полицейски инспектори и експерт. В хода на разследването било установено, че на 7 август вечерта в района на местността „Егрека“ възникнал скандал между починалия М.Д. – 60 г. и 43-годишния му съселянин Г.Д.

Разпрата започнала в близост до овчарник, ползван за отглеждане на животни от жители на населеното място. Градусът на напрежението бързо се покачил и тогава Г.Д. нанесъл на по-възрастния от него мъж побой. На следващия ден потърпевшият се почувствал зле и бил приет в МБАЛ „Пазарджик“, където починал.

При извършената аутопсия било установено, че мъжът е получил множество травми и наранявания, които по всяка вероятност са причинили смъртта му. Полицаите действали незабавно и задържали за срок от 24 часа побойника. За случая незабавно е уведомен дежурен прокурор от Окръжната прокуратура в Пазарджик и под негово ръководство се провеждат последващите процесуални действия за документиране на извършеното тежко престъпление.