Жриците изчезнаха от улицата и се преселиха в нета

Жриците изчезнаха от улицата и се преселиха в нета

Жриците на любовта, хвърлящи закачливи погледи по пътищата в Пловдивско, вече са на изчезване. Най-древният занаят е със затихващи функции, а основните причини са две: жесток удар от пандемията и ежедневен полицейски обход на местата за страстни изпълнения.

В последната година-година и половина в града под тепетата професията „улична проститутка“ бавно, но сигурно се превръща в екзотична и бутикова, пише „Марица“. Напудрени дами с минижупи и разголен бюст почти не се забелязват на обичайните места. Четири бяха топдестинациите за ласки на килограм – Девети километър, между село Труд и Стамболийски, на „Скобелева майка“, Пазарджишко шосе и, разбира се, Алеята на любовта до Централна гара.

Предлагането на жива плът по тези крайпътни спирки бе преустановено наред с развитието на инфраструктурата и на видеонаблюдението. След последния ремонт на участък от Пазарджишко там полицията постоянно следи за нарушители, тъй като шофьорите летят с висока скорост. Присъствието на униформени смазва комфорта на жриците. Алеята на любовта пък бе осветена и опасана с камери, като се превърна в непристъпна крепост за момичетата за продан.

Последният случай с хваната на калъп проститутка датира от преди повече от година. На 14 февруари униформени щракнаха белезниците на 36-годишната Гина, която изпълнявала желанията на бургазлия покрай пътя Пловдив – Пазарджик.

Трите категории – „евтина“, „каквото кажа – това прави“ и „класна“

Повечето от тези, които работят като проститутки по пътищата в Пловдивско, са от ромски произход, гастрольорки, самосиндикални и без сводници. Взели са си поука от работата с такива „шефове“ в Германия, Франция, Белгия и Холандия. Явно не им е допаднала задължителната процедура да дават голяма част от доходите от ласки за комисиона на сводника. Връщайки се в България, те предпочитат да работят тук и сами да са си господарки на тялото – хващат си такси, застават на мястото, където ще ги намерят, след което отново се прибират с жълта кола. Голяма част от жриците, обитаващи града под тепетата, са от Северна България. В малките села там няма препитание и те идват тук, в големия град или около него на квартира.

Данните показват, че 90% от уличните феи на любовта в Пловдивско са от ромски произход, на възраст между 20 и 40 години, майки с по две и повече деца от различни бащи, без образование, без скрупули и притеснения. За тях продажбата на собствената им плът е един мързелив и доходоносен начин за преживяване. За 2 часа работа на пътя жриците могат да си докарат доходи до 200 лв. Най-много ценят свободата си – сами си избират къде да застанат и да чакат клиенти, сами решават какви услуги да предлагат и каква да е тарифата. Най-често любов за пари се върти на черни пътища в колата на мераклията или зад крайпътните храсти.

По-интересното е, че клиентите на проститутките на улицата са богати и заможни българи. Голяма част са работили навън и познават добре незаконните любовни услуги. Търсят ги редовно, тъй като са свикнали на евтини жрици, които са готови на всичко.

Проучване на „Марица“ показва, че клиентите разделят пловдивските улични проститутки на три условни категории: „евтина“, „каквото кажа – това прави“ и „класна“. Първите момичета могат да набъркат коктейл от удоволствия за 20-30 лв., но рядко ще си позволят да изпълнят всяко извращение, което ражда мъжката глава.

От втората категория момичета за продан клиентите очакват пълна програма, дори твърде нестандартна. Но тук цената скача до 50 лв. на сеанс предвид разнообразието от части от тялото, които влизат в употреба. Подобни услуги желаят по-перверзните и онези, чиито жени никога не биха пресъздали малка част от секс спектакъла.

Като „класна“ мераклиите определят по-красивите и чистите улични жрици, на които са готови да оставят и до 100 лв. Проститутката от тази категория, по думи на клиентите, имат самочувствие и предлагат само определени неща -малко на брой, но изпълнени както трябва. Използват и парфюм, което явно се счита за бонус от някои мъже.

Има ли наказания?

Има два сценария. Ако полицията хване жрицата в момент, в който сбъдва мечтите на клиента – тогава се образува досъдебно производство. Мераклията е разпитван като свидетел, но се измъква сух. Следват лоши времена единствено за уличната проститутка.

Ако униформени забележат самотна жрица, която стои на пътя и чака клиентела, тогава могат само да й напишат глоба и то не заради това, че предлага тялото си, защото е трудно доказуемо, а заради това, че стои до пътя и създава опасност за възникването на катастрофа.

Студентки си докарват по 500 лева на нощ

След като се изнесе от улицата, удоволствието „платен секс“ превзе мрежата. Хиляди са обявите за компаньонки, в които подробно се описват всички екстри, в голямата си част твърде екстравагантни и неприлични. Но тук класата е различна. Много малка част от предлагащите тялото си момичета са от ромски произход, а над 90% работят със сводници. Каталогът за плътски удоволствия включва млади, образовани, привлекателни и добре сложени дами. Обикновено имат работа, но чрез секс за пари повишават стандарта си на живот.

Компаньонките, чиито услуги се предлагат по сайтовете, се обличат добре, много често с маркови дрехи, не пестят пари за разкрасителни процедури, за гримове и екстеншъни, за чанти и аксесоари. Живеят в два паралелни свята. През деня момичето за ласки върши нормалната си работа, разговаря с колежките си, пазарува за вкъщи, не дава и повод на човек да си помисли с какво друго се занимава. Вечерта приема другия образ и псевдонима си в бранша и започва да удовлетворява мераците на клиентите.

Сред младите момичета, станали част от мръснишкия бизнес, са самотни майки или студентки, които имат остра нужда от пари, за да преживяват. За една вечер те спокойно могат да си докарат до 500 лв. с няколко сеанса, а сутринта отново да приемат нормалния си образ сред приятели, колеги или състуденти.

Обявите за компаньонки в нета се пласират предимно от сводниците, които си прибират комисионата от всеки един сеанс. Обикновено поръчката за платена любов минава през него, той се обажда на проститутката и тя се заема с поредния мераклия.

Сеансите обикновено са в наета хотелска стая или в апартамент, закупен от сводниците специално за платен секс. Не е изключено клиентът да пожелае и красавицата да му дойде на крака на негова територия, но това ще се отрази на крайната сметка за услугите.

Ценоразписът в интернет се различава драстично от този на улицата. Тук елитните компаньонки се търгуват за по 150 лв. на час, като за най-добрите клиентите са готови да броят и до 300 лв.