Журналист: Над Брендо има политически чадър

Журналистът Кирил Борисов е на мнение, че над Брендо няма политически чадър, като напомни, че от 5 г. го издирват с Интерпол.

Той изрази съмнения, че Брендо и сега има изпреварваща информация. Той е човек от миналото и генералната му дейност – трафик на кокаин, е генерирала достатъчно финансов ресурс, за да може да се легализира.

Доколкото знам, фирмите, които контролира г-н Банев, са крупен работодател. И много изненадващо той подава молба да лежи в затвора реално, защото има присъда в Италия за 20 г., в Румъния – 10 г. и най-накрая го осъдиха в България за 6 г. Човекът е с чувство за хумор, защото няма друг случай, в който да подадеш молба да си лежиш присъдите от чужбина в България, допълни Борисов.

Пълномощното от името на Евелин Банев, изготвено в кметството на врачанското с. Тлачене е с дата отпреди година и половина, а именно от май 2022г., предаде МВР.

Още тогава са били предприети оперативни действия за изясняване дали той е присъствал лично по време на заверката на документа при кметския наместник.

Резулатът от разследването сочи, че няма категорични данни той да е присъствал лично.

Издирването му продължава.