Забранена любов: Тийнейджър забремени 13-годишна, осъдиха го

Забранена любов: Тийнейджър забремени 13-годишна, осъдиха го

17-годишен тийнейджър от Пловдив се залюби с 13-годишна и я забремени. Родителите на момичето обаче останали крайно недоволни от връзката помежду им и сигнализирали в полицията.

Малолетната била родом от Раковски и живеела там с родителите си. Тя се запознала със 17-годишния преди няколко месеца, като през ноември 2019-а отношенията им прераснали в интимна връзка. В началото на декември момичето разбрало, че е бременно и двойката решила да заживеят заедно. Отишли в къщата на майката и малолетната и съобщили, че от този ден двамата ще живеят заедно във въпросната къща като мъж и жена, без да сключват граждански брак.

В края на декември момичето навършило 14 години, пише „Марица“. Заради връзката и бременността девойката прекъснала образованието си. В края на юли 2020 година младежът ​пък станал пълнолетен, като продължил съвместното си съжителство. Детето им се родило през септември същата година. Родителите на момичето не успели да я убедят с молби да прекъсне връзката. Тогава подали сигнал в полицията и тийнейджърът попаднал под ударите на закона. Бил изправен пред съда, като преди няколко дни магистратите му определили глоба в размер на 1000 лв.

Законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ до две години или „пробация“, както и „обществено порицание за връзка с ненавършил 16-годишна възраст. Предвид крехката му възраст и чистото досие, младежът се разминал само с парична санкция.