Загиналият моторист Христо преди смъртта си: Мразят ни, с 200 караме по ръба…

„Мразят ни, майко, мразят ни всички, защото нашият живот е на 2 гуми. Хвърчим с 200 км по улиците и караме по ръба на живота“. Това пише пророчески във Фейсбук Христо Тепавичаров-Феята, 53 дни преди да се разбие с мотора си на кръстовището на столичния булевард „Цар Борис III“ и ул. „Академик Иван Гешов“ към 4 часа във вторник, пише Трафик нюз бг.

При катастрофата загина и седналата зад Христо негова съпруга Мария, която през март го зарадва с трето дете. Тя хока своя любим, че я возил и с 280 км/ч, а сестрата на Тепавичаров напомня, че Господ го е спасявал при други падания с мотора. Феята е администратор на фейсбук групата мотористи „Айляк Райдърс“ и е известен с ексцентричния си нрав. „Беше много щур, но голям добряк, светъл човек“, пишат за него приятелите му.

Христо и Мария са добре познати на съседите си в квартал „Лагера“, където често се разхождат с децата и кучето. Смъртта им предизвика вълна от съболезнования на близки и приятели в социалните мрежи. От най-големия столичен мотоклуб „София Райдърс“ организираха снощи поклонение на лобното място на Феята и жена му, където бяха поставени цветя, свещи, бира и цигари.

Преди два месеца Христо е написал призив към своите приятели да помогнат на незрящите родители на загиналия в Търговище моторист Валентин Станчев Валериянов. Сега приятели на Феята се обръщат със същия призив за събиране на средства, с които да помогнат на трите деца, които останаха сирачета.