Загиналият тираджия от касапницата на „Тракия“ изгорял в камиона

Загиналият тираджия от касапницата на „Тракия“ изгорял в камиона

Появиха се смразяващи подробности за касапницата, при която се сблъскаха два камиона и АМ „Тракия“ бе затворена в двете посоки. Единият от шофьорите на ТИР-овете е издъхнал, като най-вероятно е изгорял жив, заклещен в запалилия се камион, който се оказа цистерна, преди пристигналите на мястото пожарникари да успеят да потушат пламъците.

Полицаи дадоха допълнителни разяснения за катастрофата.

„На този етап не може да кажем каква точно е причината, довела до инцидента. Възможно е на един от водачите да му е прилошало или да е заспал, а може и да е бил засечен от друг автомобил. Съмнително или по-скоро необичайно е движението на цистерната, която после се е запалила и е изгорял нейният водач“, уточниха от прокуратурата.

„Цистерната се е движела в колона и може би е ударила ТИР-а пред нея, който е бил със сръбска регистрация. Тепърва ще се уточняват тези обстоятелства. Все пак има други водачи, които са видели какво точно се е случило. Ще проверим и от какво е починал шофьорът – дали от запалването или здравословно състояние е причината“, допълниха разследващите.

Междувременно стана ясно, че движението Пловдив-София по магистралата ще бъде възстановено всеки момент. „Движението посока София-Пловдив обаче ще бъде освободено чак когато приключи огледът“, поясниха от МВР.

„Напълно е възможно да има и поражения по самата магистрала от силния огън, но това ще стане ясно след като издърпаме запалените превозни средства“, допълниха униформените.

Има информация, че и двамата шофьори, участвали в инцидента са чужди граждани. „Имаме данни за починал чужд гражданин, който е водач на цистерната. Вероятно и другият пострадал водач е чужденец“, допълниха разследващите.