Задържаният за убийството на Стамбето – Владимир не обжалва ареста си

Задържаният за убийството на Стамбето – Владимир не обжалва ареста си

Арестуваният за смъртта на криминално проявения Станимир Станиславов – Стамбето старозагорски бизнесмен Владимир Василев не обжалва наложената му постоянна мярка за неотклонение, съобщиха от апелативния съд в Пловдив.

По думите на защитника му, адвокат Иван Михайлов отказът бил мотивиран от желание да не се бави предварителното производство. До момента все още не били известни резултатите от първите назначени експертизи, включително и натривките за останки от барут по ръцете на 37-годишния Василев. Нямало ги и резултатите от кръвната проба за наркотици, взета от застреляната с два пистолетни куршума в главата жертва.

Трагичният инцидент стана около 17,15 часа на 24 март в офиса на една от фирмите на Василев на старозагорския булевард „Цар Симеон Велики“ 142. Сигналът на телефон 112 е бил подаден от брата на задържания –по-младият Милен Василев, който е републикански шампион по ловна стрелба. Стреляно е било почти от упор с пистолет „Берета“, който е законно притежаван от Владимир.В съседното помещение е имало клиент на фирма за бързи кредити, притежания на Василев, за която е работел Стамбето. Монтираните в помещението видеокамери са били изключени, малко преди трагичната развръзка от офиса под претекст че трябва да донесе някакви документи и била отстранена приятелката на жертвата Десислава Томова, която е управител и миноритарен съдружник на стрелеца в част от фирмите му.

Според запознати с биографията на 35-годишната жертва той е бил използван в миналото като „момче за мокри поръчки“ заради пироманските му наклонности. Изтърпял е ефективна 20 месечна присъда за хулиганство, застрашаващо живота на невинни хора , след напускането на затвора е започнал да работи за Василев.

Още при образуването на досъдебното производство от прокуратурата уточниха, че работят по няколко версии, основната била за неуредени финансови взаимоотношения между Стамбето и двамата братя. Няма данни убитият да е застрашил живота на Владимир и Милен, при претърсването ножът му е бил намерен в джоба на връхната му дреха.От защитата на обвинения по член 115 от НК 37-годишен бизнесмен ще искат в хода на разследването да бъде пресъздадена обстановката в офиса.

Постоянната мярка за Василев бе наложена на 26 март от състав на окръжния съд в Стара Загора, още тогава бе насрочена и дата за обжалването пред пловдивския апелативен съд – 6 април.Крайният срок за обжалването е бил 3 април.