Задържаният погребален Георги Енев вземал по 1000 лв. за кремация и погребвал нелегално

Задържаният погребален Георги Енев вземал по 1000 лв. за кремация и погребвал нелегално

Задържаният погребален агент Георги Енев е криминално проявен. Той е вземал по 1000 лв. за кремация. Предавал е урни с пепел на роднините на починалите, това съобщи на брифинг говорителят на Софийска градска прокуратура Десислава Петрова.

Откритите от полицията трупове край Клисура са на три жени и на четирима мъже. Намерени са празни ковчези в микробуса на Енев. В офиса, който е ползвал са иззети документи, които се анализират. Наемал е хора, които да копаят. Някои са разпитани. Самоличността само на единия е установена. Той е живеел в Банкя, починал е през януари тази година. Разпитват се неговите роднини.

По неофициална информация телата са на възрастни хора, които са били настанени в хосписи и след смъртта си е трябвало да бъдат кремирани.

Вчера бяха открити седем тела на възрастни хора, заровени край село Клисура. Пред разследващите мъжът признал, че заровил около 60 трупа.

Георги Енев вече е с повдигнато обвинение и му е наложена мярка задържане под стража за срок до 72 часа.

Сигналът е подаден от гражданин, като незабавно са предприети действия. При огледа са установени в плитък гроб тленни останки на три лица, а под тях тленни останки на още четири лица. За тях няма данни за насилствена смърт. Установена е самоличността на едно от тези лица. Той е живеел в Банкя, починал е през януари тази година. Разпитани са роднините на това лице, които са заплатили на обвиняемия 1000 лв., за да бъдат кремирани неговите останки. Месец по-късно са получили урна, съдържаща прах. Т.е. те не са имали информация, че техният баща не е бил кремиран.

Задържаното лице не се признава за виновен – твърди, че е станала грешка, допълни Петрова.