Задържан за ало измами излязъл от затвора само преди 5 месеца

Задържан за ало измами излязъл от затвора само преди 5 месеца

Само преди пет месеца е излязъл за последно от затвора задържаният за серия от телефонни измами столичанин Малин Б., съобщиха запознати с досието на престъпника, който беше хванат на паркинг в Хасково заедно с 15-годишната си дъщеря.

Престъпната биография на мошеника включва цели 9 ефективни присъди, като първата е произнесена през далечната 1997-а, когато тогава непълнолетният Малин е вкаран зад решетките за 7 години след останал недовършен опит за убийство.наскоро навършилият 41 години мъж е съден за нанасяне на тежки телесни повреди, за грабежи и незаконно притежание на оръжие, на два пъти е заставал пред Темида за телефонни измами.

На Малин Б. е повдигнато обвинение за престъпление в условията на опасен рецидив, очаква се наблюдаващият прокурор да поиска от съда постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“. Заради непълнолетието на 15-годишната дъщеря, която е била използвана в ролята на „муле“ тя е с мярка за неотклонение „под надзора на родител“.

Бащата и дъщерята бяха задържани след сигнал от 86-годишна старозагорка, че на 10 август е предала плик с 4 800 лв и златни накити на момиче, след няколко обаждания на домашния й телефон от мним полицай.

Представилият се като служител на МВР Малин Б. заблудил старицата, че спестяванията й са под заплаха от ловки мошеници и за да бъдат спасени трябва да бъдат изтеглени и предадени за съхранение на полицията.

Пликът с парите и златните предмети са били намерени в лекия автомобил „Фолксваген“, с който измамникът се предвижвал.Там са открити инструменти за влизане с взлом, мобилни телефони, СИМ-карти, и други помощни средства за извършените престъпления. При проведени допълнителни действия, осъществени с участието на служители на ОДМВР – Варна и Хасково, са събрани данни, че същата двойка е съпричастна къми към идентични престъпления от 8 юли в Хасково спрямо 77-годишна жена и на 5 август в Провадия,където жертвата е на 82 години.

Престъпленията са извършени под предлог съдействие на полицията за задържане на телефонни измамници.В Провадия двойката използвала като куриер дядо, който преди това бил заплашен, че ще бъде отвлечена съпругата му. Изплашеният старец получил пакет с пари от жертвата и с такси ги занесъл до Варна, където го очаквала 15-годишната П.П.