Задържаха българин, опитал да пренесе 10 кг марихуана през „Капитан Андреево“

Задържаха българин, опитал да пренесе 10 кг марихуана през „Капитан Андреево“

27-годишен мъж е задържан при опит за контрабанда на голямо количество марихуана през ГКПП-„Капитан Андреево“.

Операцията е осъществена от служители Главна дирекция „Гранична полиция“ и митнически служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“, под ръководството на Окръжна прокуратура-Хасково.

Съвместните действия са проведени на 16 септември 2020 г., около 11 ч., на ГКПП „Капитан Андреево“, където пристигнал лек автомобил, управляван от 27-годишния български гражданин.

Мъжът пътувал сам в колата в посока от България към Турция. Автомобилът бил селектиран за щателна митническа проверка. С помощта на рентгенова апаратура и при последвалия физически контрол, във фабрична кухина между тапицерията и тавана на колата, служителите открили 26 полиетиленови плика. Те съдържали зелена тревиста маса, която при полеви наркотест реагирала на марихуана. Наркотичното вещество е с общо бруто тегло 9,240 кг и е на стойност 36 960 лева.

С постановление на наблюдаващия прокурор обвиняемият е бил задържан за срок от 72 часа. Днес Окръжна прокуратура – Хасково ще внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо задържания. Разследваното по случая продължава.

loading...
loading...