Задържаха двама братя и клошар, ограбили 95-годишна

Задържаха двама братя и клошар, ограбили 95-годишна

Двама братя и техен съучастник са задържани с постановление на прокурaтурата в Девня за 72 часа. Те са привлечени към наказателна отговорност за грабеж в съучастие на 95-годишна жена.

Братята Йордан (35 г.) и Величко Т. (31 г.) със съучастника им Димитър Ст.(27 г.) влезли в дома на самотно живеещата възрастна жена в Девня на 23 срещу 24 март. Тя била набелязана за жертва от Димитър, който бил неин съсед и знаел, че живее сама. При нахлуването на нападателите тя спяла. Нахвърлили се върху нея, запушили и притискали устата й, като искали да им даде спестяванията си.

След като не намерили пари, задигнали телевизора, покъщнина, зимнината и други хранителни продукти от хладилника на старицата. Сигналът за извършения грабеж възрастната жена подала с паник бутон около обед на 24 март. Разказала на дошлия охранител за преживяното, а той информирал за престъплението местната полиция.

Извършен е оглед на местопроизшествието и са предприети издирвателни действия за установяване и задържане на извършителите. След като полицията ги установила, е претърсен апартаментът, обитаван от братята Величко и Йордан и вещите, отнети при грабежа, са намерени. Двамата са осъждани, но реабилитирани по право. Димитър, който също е криминално проявен и води живот на клошар, доброволно предал това, което се намирало в него.

По случая има образувано досъдебно производство. Работата по документиране и доказване на извършеното престъпление продължава под надзора на Районна прокуратура във Варна. Предстои Девненския районен съд да вземе мярка за неотклонение „Задържане под стража“.