Задържаха жената, с която живее Васил Божков

Елена Динева – жената, с която живее на семейни начала Васил Божков, е задържана в късния следобед вчера, съобщи БНТ. Динева е с повдигнати обвинения за участие в организираната престъпна група, ръководена от Божков.

Днес в 15 ч. в Специализираният наказателен съд ще се гледа искане на Специализираната прокуратура за постоянен арест на Динева.

На Божков са повдигнати 11 обвинения. Първоначално му бяха повдигнати 7 обвинения – за ръководител на организирана престъпна група, за принуда, за изнудване, за опит за подкуп на длъжностно лице, както и за подбудителство и престъпление по служба. Впоследствие той се сдоби с още обвинения – за търговия с влияние и за държане и отчуждаване на културни ценности.

Самият Васил Божков от началото на февруари се намира в Обединените арабски емирства, където беше задържан. Преди дни става известно, че той е бил освободен от тамошния арест. От руското разузнаване официално съобщиха, че нямат нищо общо с освобождаването на задържания по искане на България Божков.

Елена Динева е до Васил Божков от 25 години. Тя започва работа в пресцентъра му през 90-те години на миналия век и после се издига шеметно в бизнеса, става негов съдружник в много фирми.

През последните пет години тя е движела бизнеса на Божков в Швейцария и Великобритания.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share