Задържаха земеделски стопанин за убийство на сливенския бизнесмен

36-годишен мъж с легален бизнес в областта на земеделието е задържан за убийството на сливенския бизнесмен Стоян Тодоров Стоянов. Тялото му бе открито рано сутринта на 21 юли в запустял напоителен канал край село Панаретовци.

Извършителят се е познавал добре с 45-годишната жертва, но на този етап от прокуратурата в Сливен отказват да коментират какви са били конкретните причини за фаталния изход на спречкването.

Стоянов е загинал от изстреляни почти от упор с пистолет 7 куршума, извършителят след това е затрупал още топлото тяло с клони и отпадъци. Бизнесменът е бил обявен за издирване от съпругата си още в деня, когато е напуснал жилището си. Местопрестъплението е открито с помощта на следови кучета, разказаха криминалистите от ОД на МВР-Сливен. Близки на загиналия тогава още уточниха, че мъжът е имал в землището на селото голяма овощна градина. Същият притежава със свой партньор още няколко градини в региона, едната е край село Ковачите, където работи заедно с общинския съветник от формация „Нова алтернатива“ на сливенския екскмет Йордан Лечков- Светомир Мъндев.

Говорителят на окръжна прокуратура Ваня Белева потвърди, че има задържан 36-годишен мъж от Сливен, на когото е повдигнато обвинение за умишленото убийството на Стоян Стоянов. На този етап продължават следствените действия, очаква се в началото на седмицата да бъде поискана постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“. Обвиняемият е бил „закопчан“ в четвъртък, за разкриването на казуса пръв съобщи в Туитър след посещение в Сливен главният прокурор Иван Гешев. Жертвата е родом от град Кермен, където има наследствен имот, по думите на кмета Живко Жечев бил изключително отзивчив и винаги намирал начин да помогне на потърсили го за помощ.

„Коренът на Стоян е от Кермен, след като почина баща му, прибра майка си в Сливен, но почти всеки уикенд си е тук. Има добро семейство, синът му е на 15 години, ученик е. Последно се видяхме в края на миналата седмица /през юли/ , не е споделял да има някакви проблеми. Фирмата му търгува със селскостопанска техника и отоплителни уреди, има магазин в стоковото тържище „Болярка“. Освен градината край Панаретовци зная, че имаше насаждения край още няколко села в региона.“, сподели в деня, когато бе намерено мъртвото тяло кметът на малкото градче.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share