Задържаха злато за 220 000 лв. на Капитан Андреево

Турски гражданин направи неуспешен опит на премине Капитан Андреево с близо 7 кг. злато. На 24 май тази година той бил засечен с огромно количество накити, които обаче не били декларирани пред митничарите. Стоката била предназначена за търговски цели.

При последвалата проверка били открити 235 златни пръстена, 351 чифта обеци, 638 медальона, 85 златни пиърсинги, 350 синджира, закопчалки, мъниста и гривни. Иззетото злато било оценено на 219 691 лв.

Провинилият се сключил споразумение с Хасковската окръжна прокуратура по повдигнатите му обвинения за контрабанда. Максималното наказание, което грози извършителите на подобни престъпления, е до десет години затвор и глоба от двадесет хиляди до сто хиляди лева.

Турчинът се признал за виновен и приел условията на споразумението. Той е осъден на година и половина затвор, като изпълнението на наказанието е отложено с 3-годишен изпитателен срок. Мъжът ще трябва да заплати и глоба в размер 12 000 лева. Над 500 лв. са разходите по наказателното производство, които той дължи на Агенция „Митници”.

Златото ще бъде конфискувано в полза на държавата, е постановил Хасковският окръжен съд.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share