Задържаха известен наркодилър в „Столипиново“

Задържаха известен наркодилър в „Столипиново“

В хода на проверка по линия наркоразпространение на територията на „Столипиново“ служители на Шесто РУ са претърсили жилището на 53-годишния Рашко Топалов, който е стар познайник на полицията с множество криминални прояви за разпространение на наркотични вещества.

От дома на дилъра и 50-годишната му съпруга Анка на улица „Батак“ служители на криминална полиция от районното управление са иззели и неразфасован пакет с дизайнерска дрога, който е трябвало да бъде разпределен на дози, за да бъде продаден на улицата, съобщава Plovdiv24.bg.

В хода на предприетите процесуално-следствени действия от дома на семейството са открити и иззети пари и мобилни телефони. На улицата доза от синтетичната дрога, която прави консуматорите почти мигновено зависими, се търгува около 3 лв. Пристрастяването към наркотика от групата на синтетичните канабиноиди предизвиква агресия, гърч, дори смърт.

Пласьорът е задържан в полицейския арест. Започнато е бързо производство за престъпление по чл. 354 а от НК. Работа по документиране на престъпната дейност, свързана с намерените наркотични вещества продължава под наблюдение на прокуратурата.