Задържаха шеф на охранителна фирма в Бургас

Специализирана полицейска акция тече в момента в Бургас. Полицаите са завардили входовете и изходите на града. В акцията участват служители на Криминалната полиция при ОДМВР, ГДБОП и Специализираната прокуратура. В района на ОДМВР е извършен арест на шефа на охранителната фирма VTA Николай Мечков, твърди burgas24.bg.

Според свидетели тази сутрин той е бил извикан заедно с адвоката си за справка на бул. „Христо Ботев“ 46. Офисът на охранителната фирма се намира на около 200 метра нагоре по булеварда. На излизане от дирекцията Мечков и адвокатът му внезапно са били връхлетени от спецполицаи с качулки. По непотвърдена информация са задържани още четирима души.

От близо 2 месеца Мечков не бе забелязван да паркира черния си джип Мерцедес пред своя офис на бул. „Христо Ботев“ 79. Той предпочиташе да избягва публични прояви. Фирмата му обаче охраняваше голям брой увеселителни обекти и заведения за обществено хранене по Южното Черноморие. Това е първата специализирана операция на ст. комисар Радослав Сотиров от деня, в който през миналата седмица оглави ОД на МВР-Бургас.

Служителите му очакваха светкавични рокади и уволнения на началници на РУП и сектори, но явно приоритет на новото ръководство ще е дейността на организираната престъпност.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share