Задържаха шофьора, нарочно прегазил куче на Бъдни вечер

Задържаха шофьора, нарочно прегазил куче на Бъдни вечер

Задържан е шофьорът, прегазил с джипа си куче в пазарджишкото село Мало Конаре на Бъдни вечер. Жестокостта предизвика сериозен отзвук в социалните мрежи и влезе в новинарските емисии.

Бързата реакция на МВР и незабавните действия на екип от „Криминална полиция” доведе до задържането за 24 часа на 52-годишен мъж от Пазарджик, който към момента на случилото се е карал автомобила, прегазил кучето Роска.

За инцидента стана ясно от видеозапис от охранителна камера на къща в село Мало Конаре. Пострадалото куче е било откарано от граждани в тежко състояние във ветеринарна клиника и оставено за лечение. Има счупвания на 5 места около гръбнака и вътрешен кръвоизлив в стомаха.

По случая е образувана преписка, която е докладвана на Районната прокуратура в Пазарджик.

Екозащитници вече готвят протест на 29 декември с искане за справедливо наказание за проявената жестокост на шофьора на джипа. Междувременно се събират средства за продължаващото лечение и предстоящите операции на Роска. Подробностите как всеки може да помогне са публикувани на страницата във Фейсбук на Animal Welfare – Пазарджик.