Задържаха 25-годишния подпалвач Делян Тенев при опит да… изгори макйа си

25-годишният бургазлия Делян Тенев, който понеделник сутринта изпепели жилището си в жк. „Меден рудник“ след грандиозен скандал с майка си, е задържан, съобщава „Флагман“. Той е арестуван в района на автогара „Юг“, в момент когато е опитвал да напусне града. В продължение на няколко дни Делян бе обявен за местно издирване заради обществено опасно деяние.

Бургазлията почти не изгори майка си жива. В понеделник 3 февруари, в 04 часа сутринта, Делян се прибрал в дома си в блок 32 на жк. „Меден рудник“ бесен. В този момент започнала люта разпра между него и майка му.

58-годишната Станка Тенева толкова се изплашила, че се заключила в банята. Тогава младежът драснал клечката на жилището и избягал, а след него хукнало и кучето. Котката на семейство Теневи обаче издъхнала в адски мъки от задушаване. След пожара от жилището не останало почти нищо. Стаите са опожарени, а миризмата на въглен се носи още из долните етажи на вход 3 на блок 32.

По данни от наш източник, Станка е имала ограничетелна заповед спрямо собствения си син, но от известно време не я е подновявала. Както тогава Флагман.бг , съседите на сем. Теневи заявиха, че скандалите във фамилията били доста чести.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share