Закана за убийство! Зъл любовчия плаши приятелката си и семейството й, момичето искало раздяла

Закана за убийство! Зъл любовчия плаши приятелката си и семейството й, момичето искало раздяла

Младеж заплаши приятелката си с убийство, както и семейството й. Вербалните заплахи били по повод намерението на момичето да се разделят. Днес прокуратурата в София официално повдигна обвинения на Георги.

Момичето и момчето били съученици и започнали връзка, когато били в десети клас. Няколко пъти през годините тя искала да прекрати отношенията си с обвиняемия, поради проявява на непрестанна ревност от негова страна, но той отказвал да приеме това.

През септември вечерта, вече студентка, младата жена се намирала на празнично събитие заедно със свои колеги в София, на ул. „Алабин“, когато Георги внезапно се появил и поискал да разговаря с нея. Тъй като не искала да има проблеми с него, тя се съгласила и двамата влезли в колата на младежа, за да разговарят.

Студентката заявила, че иска връзката им да приключи. В този момент Георги отправил към нея думите „Ако си сериозна в намерението си да се разделим, ще убия и теб и семейството ти“.

Тогава пострадалата веднага слязла от автомобила, затичала се към намираща се в близост спирка на градския транспорт и се качила в трамвайна мотриса, за да избяга.

След близо три седмици около 15:30 часа Георги пресрещнал гаджето си в близост до сградата на университет, където нямало други хора. Тогава той бутнал с ръце момичето на земята, седнал върху краката ѝ и отправил към нея думите „Ако избягаш, ще те убия“. Тя се съгласила да разговарят, като за пореден път му обяснила причините, поради които е приключила отношенията си с него.

По-късно на същия ден жената отишла в полицията и подала сигнал за осъществените спрямо нея от страна на Георги В. противоправни деяния.

Под надзора и ръководството на Софийска районна прокуратура по случая било образувано досъдебно производство. С постановление на наблюдаващия прокурор обвиняемият бил привлечен към наказателна отговорност и спрямо него била взетата мярка за неотклонение „Подписка“.