Заклаха сина на несметно богат шейх в центъра на Лондон

Студент от Оман беше наръган пред магазин „Хародс“ в Лондон заради часовник „Ролекс“ и почина от раните си. Оказа се, че той е бил син на шейх – основател на една от най-големите империи за недвижими имоти в Близкия Изток, съобщава британският „Стандард“.

Убитият е 20-годишният Мохамед бин Абдулах ал Арайми. Той излизал с приятел от ресторант в Найтсбридж в петък, когато бил нападнат. Счита се, че той се е опитал да окаже съпротива на нападателите, при което той бил наръган с нож в гърба и паднал на земята под елхата близо до луксозния магазин за бижута.

Мохамед е най-малкият син на шейх Абдулах ал Арайми – основател на „Ал рейд Груп“, която през 2018 година откри търговски център в Мускат за 130 млн. паунда. Семейството се смята за много близко до управляващата династия в Оман. То прекарвало голяма част от годината в Лондоон и притежава няколко апартамента в Найтсбридж срещу хайд Парк.

Приятелят на Мохамед е бил ранен, но вече е освободен от болницата. От лондонската полиция са категорични, че нападението е извършено с цел обир.