Заковават свирепите убийци на бандита Георги Гривнев със СРС-та

Специални разузнавателни средства са били използвани в хода на разследването на убийството на 41-годишния Георги Гривнев (на снимката) в Смолян. Информацията от тях пък ще бъде приложена по делото срещу задържаните за деянието. До месец обвинителният акт ще влезе в съда, обявиха от Окръжната прокуратура в Смолян, цитирани от „Родопи voice“.

Убийството е било квалифицирано като опасен рецидив и по особено мъчителен за жертвата начин. Това пък ще даде основание на държавното обвинение да поиска най-тежкото наказание-доживотен затвор. Двамата обвинени в убийството на Георги Гривнев мъже от Смолян и Раковски се намират в затвора в Пловдив. Единият от тях вече е с ефективна присъда за обир в града под тепетата, извършен непосредствено след убийството в Смолян.

Гривнев излязъл от затвора на 28 март м.г. Същата вечер е бил убит. Физическият извършител според разследващите е смолянчанинът В.Т. Жертвата починала от задушаване след счупване на подезичната кост. М.Т. от Раковски действал като помагач. Убийството било извършено в Смолян. Трупът пък бе открит в гориста местност на няколко километра от града.

На тялото попаднали гъбари на 15 април м.г. Силно разложеният труп, чието лице било обезобразено от животни, затрудни разкриването на самоличността. В рамките на 24 часа пък стана ясно, че това е 41-годишният рецидивист Георги Г. Мъжът имал 17 присъди за кражби.

Соченият за физически извършител на деянието В.Т. имал няколко присъди за кражби и грабежи, както и за опит да убийство. Още докато бил на 17 години, той пробвал да отрови свой съученик в Бойчиновци, слагайки му сода каустик в супата. В.Т. за последно лежал в затворническото общежитие в Смолян заедно с жертвата. Предполага се, че финансов и чисто личен мотив са в основата на убийството.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share