Закопчаха братовчеди, задигнали и потрошили две коли

Закопчаха братовчеди, задигнали и потрошили две коли

Двама братовчеди на по 14 и 15 години от село Паничерево, община Гурково са задържани по досъдебно производство за кражба на два автомобила.

Сигналът за изчезналите товарен „Фиат Скудо“ и лека кола „Фолксваген Голф“ бил подаден от собственика им на 17 септември след като не намерил возилата на обичайното място където ги паркирал. Три дни по-късно едната кола е била намерена забита в дърво със спукан картер и изтекло масло, а другата била вкарана с нарязани гуми под навес за дърва в крайна махала.

Привечер на 20 септември местните полицаи влезли в дирите на апашите: оказали се 15-годишният Исус Н. и с година по-малкият от него братовчед Боян П.Тийнейджърите, които се водят ученици в седми и шести клас на основното школо в Гурково признали, че първо задигнали Фиата, но след като го блъснали в дървото решили да продължат „возенето“ с Фолксвагена, но спукали и четирите гуми и едва не се претрепали.

Това не е първо провинение на мургавелковците, разказват местните жители, които се надяват този път непълнолетните крадци да получат сериозно наказание, за да си отдъхнат от набезите им.И на двамата родителите работели в чужбина, за отглеждането им се грижели баби и дядовци, които обаче също били вдигнали ръце от тях.Според собственика на колите товарната ставала само за скрап, а ремонтът на леката щял да му излезе колкото да си вземе нова „втора ръка“.

loading...