Закопчаха Монката, заредил дилъри с огромно количество екстази

Кърджалийски наркодилър е задържан при мащабна акция срещу разпространението на наркотици в Пловдив. В ареста е 40-годишен дилър от Кърджали, с прякор „Монката“, който е с повдигнато обвинение за наркоразпространение. Мъжът е с взета от Пловдивския окръжен съд- мярка „задържане под стража“, се посочва в официалното прессъобщение от Областната дирекция на МВР в Пловдив.

Двама мъже и една жена са задържани в хода на специализирана полицейска операция срещу наркоразпространението в следобедните часове на 3 юни. Лек автомобил с марка „Хюндай“ е спрян за проверка на кръстовището на бул. „Асеновградско шосе“ и бул. „Цар Симеон“. В превозното средство, пътували трима души: водачът- 39-годишен пловдивчанин и двамата му спътници- 34-годишен мъж и 22-годишно момиче, а при последвал личен обиск от лицата са иззети високорискови наркотични вещества.

В хода на неотложност последвало претърсване на адреси в Пловдив и Асеновград, където са открити и иззети 20,11 гр амфетамин, над 37 грама метамфетамин под формата на кристали, над 4 700 таблетки екстази, марихуана с тегло 11,43 грама и електронна везна със следи от амфетамин и марихуана по нея.

Установено е, че наркотикът е придобит от 26-годишен мъж, живущ на територията на Асеновград, който е задържан в рамките на същия ден. Заедно с него са установени 42-годишна жена и сина й,които са подпомагали асеновградчанина в престъпната дейност. От различни адреси в Асеновград са иззети таблетки екстази с общо тегло над 1,5 кг, 886 гр. амфетамин и везна със следи.

При последвалите процесуално- следствени действия е установен и задържан и снабдителя, взел участие в схемата- 40-годишният с прякор Монката.