Закоравял бандит спретна бесен екшън в столичния квартал „Павлово“

Столични полицаи са задържали 43-годишен мъж, отнел противозаконно лек автомобил „Мазда 2“, паркиран в района на ж. к. „Павлово“. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. На 20 октомври в полицията е получен сигнал за извършеното престъпление, в хода на предприетите действия, два дни по-късно служителите на сектор „Престъпления свързани с МПС“ – СДВР открили откраднатия автомобил паркиран в ж.к. „Дружба“ и задържали извършителя при опит да приведе в движение автомобила.

Той оказал яростна съпротива, държал се грубо и арогантно, което наложило употребата на белезници. В последствие е установена самоличността му – 43-годишен столичанин, известен за престъпления, свързани с МПС, осъждан за подобни деяния.

При последвалите процесуално-следствени действия – обиски и претърсвания, полицаите намерили и иззели множество предмети и вещи, които имат отношение към престъпната му дейност – отвертка, автомобилен ключ, техническо устройство за привеждане в движение на автомобили, гаечен ключ с метална заготовка тип „меча лапа“, устройство за заглушаване на радиосигнали, дистанционни, кабели и букси за автомобили.

43-годишният мъж е задържан с полицейска мярка до 24 часа, а по случая е образувано досъдебно производство. След доклад на събраните материал в Софийска районна прокуратура, той е привлечен като обвиняем по чл. 215 от НК. Наложена му е мярка за неотклонение „задържане под стража“.