Заловените джигити – пияни, дрогирани, с фалшиви табели и без книжки

Заловените джигити – пияни, дрогирани, с фалшиви табели и без книжки

Шестима нарушители на пътя бяха задържани в аретите в Пловдив и областта. Двама от тях седнали зад волана пипни, други двама пък – дрогирани.

41-годишен от Първомай, управлявал лек автомобил БМВ, бил спрян на кръстовището на улица „Княз Борис Първи“ и „Димитър Благоев“. Проверяващите служители извършили проверка за употреба на алкохол на водача, която отчела 1.27 промила. Извършителят на нарушението е задържан в ареста за срок до 24 часа.

В късните часове на същия ден автопатрул от районното установил на територията на града още един нарушител, шофирал след употреба на 2,10 промила алкохол. В ареста е задържан 33 годишен жител на Първомай, водач на лек автомобил пежо 406. На двамата водачи са съставени актове и са издадени талони за медицинско изследване.

30-годишен водач на лек автомобил опел бил хванат да шофира под въздействие на наркотични вещества в Ръковски. Престъплението е регистрирано на 12 май в хода на проверки по линия безопасност на движението и пътен контрол. Водачът бил спрян за проверка в 21,30 на улица „Чудомир“.

В хода на проверката, по надлежния ред е установено, че младият мъж е под въздействието на амфетамин. По случая е образувено досъдебно производство .

За шофиране под въздействието на високорискови наркотични вещества има задържан и в ареста Труд. На 12 май на улица „9-та“ в село Манолско Конаре, автопатрул спрял за проверка водач на лек автомобил мазда 6. Драг чек тестът реагирал положително за употреба на амфетамин и канабис. Срещу лицето, което е родом от Маноле, е започнато бързо производство.

В Хисаря пък бе задържан 31-годишен мъж, управлявал мотоциклет МВК ИН50, чужда собственост, след като по административен ред е с отнето свидетелството за управление на МПС. Проверката била извършена на територията на село Долна Махала, а водачът е от село Костиево. Справка в системата показва, че наказателното постановление е издадено от служители на Първо РУ Пловдив и е влязло в сила през месец януари тази година.

В ареста на Първо районно е задържан 29-годишен мъж от Перущица, установен от служителите на реда да управлява МПС с чужди регистрационни табели. Нарушението на мъжа е установено при извършване на проверка в обедните часове на 12 май на кръстовището на улица „Люсиен Шавалас“ и „Павел Калпакчиев“.

Водачът управлявал лек вавтомобил опел има и предишни криминални прояви. По случая е образувано досъдебно производство.