Заловиха грък да шпори из улиците на Пловдив с 1,54 промила, други трима с наркотици

Заловиха грък да шпори из улиците на Пловдив с 1,54 промила, други трима с наркотици

Служителите на Четвърто районно полицейско управление са задържали 42-годишен гръцки гражданин. Той седнал зад волана на своя автомобил „Фиат“ след употреба на алкохол. Техническото средство отчело 1,54 промила. Гръцкият гражданин е в ареста на полицейското управление, за извършеното от него престъпление е образувано бързо производство.

Три бързи производства за престъпление са започнати и в Първо районно полицейско управление в Пловдив. В хода на проведена специализирана операция на улица „Димитър Талев“, при извършване на проверка е установен 30-годишен криминално проявен жител на Чирпан, който държи в себе си плик с 0,35 гр.марихуана. Извършителят на престъплението е задържан в полицейския арест за срок до 24 часа.

В ареста на районното управление за същото престъпление – притежание на наркотици, е задържан и 27-годишен пловдивчанин. При проверка, извършена на улица „Кракра“, от мъжа е открит и иззет 0,25 гр. амфетамин.

Бързо производство за притежание на наркотици е започнато и срещу 21-годишна пловдивчанка. У нея е открито хартиено топче, съдържащо зелена тревиста маса. След направената експертна справка е установено, че откритото вещество е амфетамин с нетно тегло 0,54 грама.