Заловиха дилъри на марихуана в София

Двама младежи са задържани в София за притежание и разпространение на наркотични вещества, съобщиха от пресцентъра на МВР. Те са с постоянна мярка „Задържане под стража“.

На 14 ноември в района на бул. „Тодор Каблешков“ полицаи от Четвърто РУ проверили 19-годишен младеж, който доброволно предал две найлонови пликчета с общо 1.98 грама марихуана. Момчето е задържано за срок до 24 часа. Последвали процесуално-следствени действия, в хода на които е изяснено, че дрогата той купил от двама младежи, на 20 и на 21 години, известни на полицията.

Те са задържани няколко дни по-късно, на 18 ноември, при полицейска операция срещу престъпления, свързани с наркотичните вещества. При личен обиск у 20-годишния били намерени две пакетчета с растителна маса, а от дома му – иззети електронна везна, стъклен буркан и пластмасова кофа, съдържащи растителна маса – общо 302.73 грама марихуана, видно от изготвената експертна справка.

След доклад на събраните материали в Софийската градска прокуратура, двамата са привлечени като обвиняеми по чл. 354 А и са им наложени мерки за задържане до 72 часа, които впоследствие с решение на съда са изменени в постоянни.