Заловиха крадеца, отмъкнал 150 бона от кола в София

Заловиха крадеца, отмъкнал 150 бона от кола в София

Миналият четвъртък в столицата се разигра доста дързък обир на огромна сума пари. Тогава неизвестен извършител открадна около 150 000 лева. Днес стана ясно, че под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура е образувано и се води досъдебно производство за това, че на 14.11.2019 г., около 12.10 часа, в гр. София, на ул. „Хан Пресиян“, чрез използване на моторно превозно средство – лек автомобил „Ауди А6“ (с македонска регистрация), от лек автомобил „Субару“, управляван от пострадалия К., е отнета чужда движима вещ.

Това е сумата от 120 000 лв. и 10 000 евро (които пострадалият съхранявал в банков трезор, откъдето ги взел малко по-рано същия ден), без негово съгласие с намерение противозаконно да бъде присвоена, като кражбата е в големи размери. Парите бяха откраднати, докато шофьора сменя спукана гума. В хода на разследването са събрани достатъчно доказателства, че извършител на описаното по-горе деяние е С. Николов, на 41 години, осъждан (отново за кражба).

Изготвено е постановление за привличането му към наказателна отговорност, като му е повдигнато обвинение за извършено престъпление. Предвид високата обществена опасност на деянието и дееца, наблюдаващият прокурор е постановил задържане на обвиняемия за срок до 72 часа, като е разпоредено да бъде приведен в сградата на СРС днес – на 18.11.2019 г. – за разглеждане на искане за вземане спрямо него на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.