Заловиха шофьор на кока при акцията на магистрала „Тракия“

Заловиха шофьор на кока при акцията на магистрала „Тракия“

Шофьор, употребил кокаин, е установен при специализирана полицейска операция на автомагистрала „Тракия“. Това съобщи пред журналисти старши инспектор Георги Христов – началник на група контрол на пътното движение по автомагистрали и главни пътища към областна дирекция на МВР – София. Водачът е задържан и е отказал да даде кръвна проба за изследване.

На автомагистрала „Тракия“ се провежда специализирана полицейска операция по метода „широкообхватен контрол“. Проверките на моторни превозни средства (МПС) се извършват съвместно от служители на Областната дирекция на МВР – София, Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ), Агенция „Митници“, Националната агенция за приходите (НАП), Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ и Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“.

От сутринта са проверени 45 моторни превозни средства и 62 лица, като има съставен акт за липса на застраховка „Гражданска отговорност“. Съставен е един акт за претоварване на товарен автомобил. Връчени са 18 електронни фиша за глоби на водачи и са съставени 14 фиша, каза старши инспектор Христов.