Заловиха 14-годишен сериен крадец, разследват го за 8 престъпления

Заловиха 14-годишен сериен крадец, разследват го за 8 престъпления

14-годишният сериен крадец, който преди две седмици изчезна между два ареста от Центъра за психично здраве, вчера отново е бил заловен, пише TrafficNews. Непълнолетният престъпник бе спипан по време на кражба от обект в мол Марково тепе. Охранители от Трафик Секюрити са засекли 14-годишния младеж, докато задигал оборотни пари от обект за хранене в търговския център. Служителите веднага сигнализирали на полицията и предали крадеца на униформените. Оказало се, че младежът е отговорен за серия от кражби на оборотни пари от различни обекти, разположени на територията на мол Марково тепе и мол Плаза.

В последствие е установено, че на 18 май тийнейджърът е издърпал чантата на 19-годишна пловдивчанка на пешеходна пътека на бул. „Руски“ и избягал с нея. Няколко дни по-късно е взломил входната врата на ресторант на ул. „Найден Геров“, като взел пари от касата. След това откраднал мобилен телефон и сумата от 160 лв. от обект за бързо хранене в мол Марково тепе, след което е заловен. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 195 ал. 1 т. 4 от НК. С постановление на дежурен районен прокурор е взета мярка за неотклонение „задържане под стража до 72 часа“.

След изтичането на мярката, непълнолетният е отведен за експертиза в Центъра за психично здраве. Там е трябвало да бъде поет за разпит от служители на друго районно, тъй като срещу него има образувани още няколко досъдебни производства. Когато полицаите пристигнали, крадецът си бил тръгнал по живо, по здраво. В последствие е обявен за издирване и отново заловен.

В момента полицията го разследва за 8 престъпления.

14-годишният Кольо К. е от Столипиново, но заради множество криминални прояви той е настанен в дом в смолянското село Буйново. Откъдето редовно бяга и извършва кражби.