Заловиха 210 кила марихуана на „Капитан Андреево”

Голяма пратка марихуана от 210 кг. е била задържана на ГКПП „Капитан Андреево” в сряда вечерта, около 22,20 часа. Дрогата е хваната в бял камион „Ивеко” с македонска регистрационна табела ST 2290 AC, който по документи е превозвал фураж.

Марихуаната е подушена от граничарско куче и камионът е бил отклонен за проверка. При претърсването на тира митничарите са открили 210 пакета от по 1 килограм всеки, съдържащи суха зелена листна маса, като при направения полеви наркотест е реагирала на марихуана.

Дрогата е била скрита в кашони между фуража. Шофьорът на камиона – 43-годишния македонски гражданин В. К. е задържан за 72 часа, а разследването на случая продължава.

Заловената пратка с марихуана на българо-турската граница е пореден удар на родните митничари за месец март. Само преди седмица – на националния празник 3 март, митничарите на „Капитан Андреево” задържаха марихуана за близо 140 000 лв, укрита във фабрична кухина на изходящ автобус със сръбска регистрация, шофиран от сръбски гражданин.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share