Запалиха колата на бизнесмен, дни преди частичен избор за кмет

Запалиха колата на бизнесмен, дни преди частичен избор за кмет

Броени дни преди частичния избор за кмет на казанлъшкото село Копринка пламна лек автомобил на 50 – годишен местен жител.

Сигналът за горящ „Ситроен“, паркиран на една от улиците недалеко от центъра е бил подаден към 01,30 часа в ОДЧ на РУ-Казанлък , при пристигане на униформените колата е била унищожена изцяло. Според запознати автомобилът е собственост на бизнесмен, занимаващ се със строителство, името му не фигурира сред кандидатите за кметското място.

Образувано е досъдебно производство по член 330 ал. 1 от НК, разследващите работят по няколко възможни версии, свързани с основната дейност на мъжа, имало следи от умишлен палеж.

Частичният избор за кмет на Казанлък е насрочен за 3 октомври /неделя/, кандидатите са представители на три партии:ГЕРБ, ДПС и ПП „Обединена социалдемокрация”. Сред тях е и досегашният кмет Кенан Саид, чийто правомощия бяха прекратени преждевременно заради ненавреме закрита търговска фирма.

След излизане решението на ВКС за отстраняването му казанлъшките съветници решиха, че той все пак ще продължи да изпълнява функциите си до провеждане на избора.